Jesus og Josefine

Jesus og Josefine er en julekalender i 24 afsnit som handler om pigen Josefine som har fødselsdag juleaften. Josefine hader at have fødselsdag samme dag som Jesus og er rigtig træt af at skulle dele sin specielle dag med julehøjtiden. Hun bestemmer derfor at hun vil prøve at flytte julen. Så kan hun få alt opmærksomheden for sig selv på sin fødselsdag, ligesom alle andre børn.

I Josefines kamp for at finde en måde at flytte julen får hun fat i en tidsmaskine og med den kan hun rejse helt tilbage til bibelsk tid hvor Jesus levede. Tilbage i tiden møder hun Jesus som er 13 år og slet ikke ved hvad han kommer til at betyde i fremtiden.

I Josefines tid i fortiden oplever hun både romere og gladiatorere og hun når med hendes handlinger at lave en masse rod i verdenshistorien og i Bibelen som vi kender den i dag. Men Josefine kan godt se at hun nok er nødt til at bringe orden i tingene igen så hun kan vende hjem til den hverdag hun kender i nutiden. Og hvad nu hvis hun har rodet så meget rundt i historien at hun ikke bare har flyttet julen, men helt har slettet den?

Jesus og Josefine

Jesus og Josefine

 

Jesus og Josefine er en nutidig julekalender der som de fleste andre julekalendere både indeholder historie, sne og julehygge. Der er dog ikke mange nisser eller drillerier med i julekalenderen. Til gengæld fortæller den den mere kendte historie om hvorfor vi fejrer jul og hvad hele højtiden handler om. I de 24 afsnit oplever vi både action, historie, magi, spænding, eventyr og julehygge på én gang.

I Jesus og Josefine ses skuespillerne Pernille Høier som Josefine, Sebastian Aagaard-Williams som Jesus. Derudover møder vi kendte danske skuespillere som Andrea Vang Jensen, Nikolaj Steen, Camilla Bendix og Martin Brygman.

Julekalenderen Jesus og Josefine blev første gang sendt på TV2 i december 2003. Den blev senere genudsendt i 2009.

Det var oprindeligt Adam Price, daværende dramaredaktør på TV2, og Bubber der fandt på ideen om at lave en julekalender der handlede om Jesus fødsels og hans påvirkning på julen som vi kender den i dag. Julekalenderen er derefter skrevet af manukriptforfattere Nikolaj Scherfig og Bo Hr. Hansen.

Læs mere om de forskellige TV2 julekalendere

Her finder du en liste over de TV2 julekalendere, som vi har beskrevet.
Tryk på den julekalender, som du vil læse mere om.

Jesus og Josefine

Jul i Valhal

Krummernes Jul

Ludvig og Julemanden

The Julekalender