Bamses julerejse

Bamses julerejse blev sendt første gang i 1996 og er derefter blevet genudsendt i 1996, 1999 og 2005.

I Bamses julerejse følger vi de tre kendte venner Bamse og Kylling og den lille Ælling. De tager ud på en rejse for at finde julemandens land. Men som i alle gode julekalendere møder de tre venner selvfølgelig en masse forhindringer på deres vej. Blandt andet møder de julemandens søn som gør alt hvad han kan for at sabotere julen. Det fører til at det bliver Bamse, Kylling og Ællings ansvar at få afleveret gavebånd, gavepapir og til-og-fra kort til julemanden så julen kan blive god for store og små. Vi møder selvfølgelig også Bamses to menneskevenner Luna og Aske i løbet af de 24 afsnit. Julekalenderen er lavet som børnenes julekalender til DR1 og er set med glæde af både små og større børn. Rent historiemæssigt er der ikke så meget Danmarkshistorie med i julekalenderen som der ofte er i DRs julekalendere. Denne julekalender henvender sig mest til mindste og til dem der har elsket Bamses Billedbog siden de var små. Der er masser af sne, nisser og julehygge i Bamses Julerejse, og historien er simpel og let at følge for alle aldre. Her er virkelig taget hensyn til at de små skal kunne have en god oplevelse med de 24 afsnit.

Bamses julerejse

Bamses julerejse

 

Har man lyst til at gense Bamses julerejse så genudsendes den på DR Ramasjang i 2012. Alternativt kan man investere i DVD’en.

Man ser i julekalenderen naturligvis også alle de velkendte steder hvor Bamse plejer at husere, blandt andet i hans lille hus i skoven, med skorstenen der altid vælter og honningkrukken der altid er næsten tom.

Hele julekalenderen er optaget på øen Als i Danmark og i hovedrollerne ser man Lars Bom som Bamse, Brian Patterson som Kylling, Joan Bentsen som Ælling, Aske Bentzon som Aske, Alberte Winding som Luna og Søren Hauch-Fausbøll som Drille-nissen.

Læs mere om de forskellige DR julekalendere

Her finder du en liste over de DR julekalendere, som vi har beskrevet.
Tryk på den julekalender, som du vil læse mere om.

Absalons hemmelighed

Bamses julerejse

Jul i Gammelby

Jul på Slottet

Jul på Vesterbro

Jullerup Færgeby

Nissebanden

Nissernes ø

Yallahrup færgeby