Jul i gammelby

Jul i Gammelby blev første gang sendt på DR i 1979. Det var en af de første julekalendere fra DR og den allerførste hvor man brugte rigtige skuespillere i stedet for dukker som var kendt fra julekalendere som f.eks. Vinterbyøster og Jullerup Færgeby.

Jul i Gammelby er en meget elsket julekalender hvor DR også for første gang for alvor inkorporerede den danske historie i deres julekalender fortælling.

Julekalenderen er delt op i to dele. En del hvor man følger Poul Thomsen rundt i den gamle by og får en masse viden om de gamle håndværk og ting der findes på bymuseet. Sammen med Poul Thomsen følger også hunden Balder.

Jul i gammelby

Jul i gammelby

 

Når man har set lidt historie går julekalendere videre til selve julekalender serien som handler om den gamle købmand i Gammelby. Han venter på sit fragtskib Haabet, som ikke er kommet i havn som planlagt. Hvis ikke skibet kommer i havn holdes der ingen julefest, siger købmanden. Men der er både nisser på loftet og børnene Mads og Mette i byen som absolut ikke vil finde sig i at der ikke bliver julefest. Derfor finder de på en masse nissedrillerier som skal overbevise købmanden om at man ikke bare sådan lige kan aflyse julen.

I Jul i Gammelby ser man mange af de ældre, kendte danske skuespillere, blandt andre Lars Lohmann, Poul Glargaard, Ove Sprogøe og Poul Thomsen.

I 1995 sendte DR julekalenderen “Hallo det er jul” som er en form for fortsættelse af Jul i Gammelby.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.