Jul i gammelby

Jul i Gammelby blev første gang sendt på DR i 1979. Det var en af de første julekalendere fra DR og den allerførste hvor man brugte rigtige skuespillere i stedet for dukker som var kendt fra julekalendere som f.eks. Vinterbyøster og Jullerup Færgeby.

Jul i Gammelby er en meget elsket julekalender hvor DR også for første gang for alvor inkorporerede den danske historie i deres julekalender fortælling.

Julekalenderen er delt op i to dele. En del hvor man følger Poul Thomsen rundt i den gamle by og får en masse viden om de gamle håndværk og ting der findes på bymuseet. Sammen med Poul Thomsen følger også hunden Balder.

Jul i gammelby

Jul i gammelby

 

Når man har set lidt historie går julekalendere videre til selve julekalender serien som handler om den gamle købmand i Gammelby. Han venter på sit fragtskib Haabet, som ikke er kommet i havn som planlagt. Hvis ikke skibet kommer i havn holdes der ingen julefest, siger købmanden. Men der er både nisser på loftet og børnene Mads og Mette i byen som absolut ikke vil finde sig i at der ikke bliver julefest. Derfor finder de på en masse nissedrillerier som skal overbevise købmanden om at man ikke bare sådan lige kan aflyse julen.

I Jul i Gammelby ser man mange af de ældre, kendte danske skuespillere, blandt andre Lars Lohmann, Poul Glargaard, Ove Sprogøe og Poul Thomsen.

I 1995 sendte DR julekalenderen “Hallo det er jul” som er en form for fortsættelse af Jul i Gammelby.

Læs mere om de forskellige DR julekalendere

Her finder du en liste over de DR julekalendere, som vi har beskrevet.
Tryk på den julekalender, som du vil læse mere om.

Absalons hemmelighed

Bamses julerejse

Jul i Gammelby

Jul på Slottet

Jul på Vesterbro

Jullerup Færgeby

Nissebanden

Nissernes ø

Yallahrup færgeby