TV2 julekalender

På TV2 er der en lang tradition for at sende julekalender i december måned, både for børn og for voksne.

Traditionen startede i 1990 og der har hvert år siden været mindst en TV2 julekalender. TV2 julekalenderen startede i 1990 med voksenjulekalenderen Jul i den gamle Trædemølle og året efter blev den kendte og elskede TV2 julekalender The Julekalender sendt for første gang.

Allerede fra 1992 begyndte TV2 at sende børnejulekalender med Skibet i skilteskoven. I årene efter fulgte Jul i Juleland og Alle tiders jul, hvor seerne for første gang stiftede bekendtskab med nissen Pyrus. Mange af TV2s julekalendere bliver genudsendt ind imellem, fordi de er elsket af mange og fordi julen rummer nostalgi og er et af de eneste tidspunkter, hvor folk faktisk nyder at se genudsendelser.

I 2012 bliver årets TV2 julekalender, familiejulekalenderen Jul i Valhal, som første gang blev vist på TV i december 2005. Årets TV2 julekalender bliver sendt hver aften kl. 20.00. Jul i Valhal er inspireret af den nordiske mytologi og handler om pigen Sofie, som sammen med hendes mor og mormor bor i et lille skovløberhus. Sofie og hendes nye ven Jonas kommer igennem en masse udfordringer sammen, da de ved et uheld kommer til at starte nedtællingen til Ragnarok, hvor guderne og jætterne vil kæmpe. Som altid har TV2 i deres julekalender lagt vægt på det historiske. Ideen med årets julekalender er, at fortælle om hvordan mange af de kristne juletraditioner  stammer helt tilbage fra den nordiske mytologi og hvordan julen faktisk er lysets fest.

Læs mere om de forskellige TV2 julekalendere

Her finder du en liste over de TV2 julekalendere, som vi har beskrevet.
Tryk på den julekalender, som du vil læse mere om.

Jesus og Josefine

Jul i Valhal

Krummernes Jul

Ludvig og Julemanden

The Julekalender