Jul i Valhal

Jul i Valhal blev første gang vist på TV2 i 2005. Julekalenderen er senere blev vist i Norge i december 2006 og bliver nu sendt igen på dansk TV2 her i 2012. Handlingen i Jul i Valhal drejer sig, som navnet antyder, om den nordiske mytologi.

Jul i Valhal er i gennemsnit set af 1.232.000 seere i 2000’erne og er dermed den mest sete julekalender i perioden.

I julekalenderen følger man pigen Sofie som i december måned skal bo i et lille skovløberhus hos sin mormor, sammen med sin mor. Her møder hun drengen Jonas som hun bliver gode venner med.

Jonas og Sofie kommer ved et uheld til at slippe Loke fri fra hans fangenskab i en hule i Midgaard og det bliver starten på Ragnarok. Derfor rejser Jonas og Sofie til Asgård for at finde Loke og dermed forhindre Ragnarok.

På deres jagt efter Loke møder Sofie og Jonas mange af guderne fra den nordiske mytologi. Heriblandt Thor og Odin. De møder også guden Hel som de tror skjuler Loke. Hos Hel er også guden Balder som Sofie forelsker sig i. Hel vil ikke have at Balder taler med Jonas og Sofie, men han hjælper dem alligevel med en besked hvor han fortæller dem hvor Loke gemmer sig.

Jul i Valhal

Jul i Valhal

 

På jagten kommer Jonas og Sofie også igennem Udgård og Heimdal.

De finder ud af at Loke skal bruge forskellige ting for at kunne starte Ragnarok og det bliver en kamp mod Loke og mod tiden for dem at finde alle tingene før Loke får fat i dem.

Julekalenderen tager os med igennem historien om den nordiske mytologi og fortæller om de forskellige guder og steder. Det er en anderledes julehistorie som ikke handler om den kristne jul som de fleste julekalendere ellers gør.

I rollerne i Jul i Valhal ses blandt andre Laura Buhl, Lukas Thorsteinsson, Ann Eleonora Jørgensen, Troels Lyby, Vigga Bro, Martin Brygman, Peter Frödin, Lene Maria Christensen og Bodil Jørgensen.

Julekalenderen er blevet kritiseret for at være både historisk ukorrekt og dårligt sat sammen i tidslinjen i de 24 afsnit. Ikke desto mindre er det god underholdning i de 24 afsnit og selve historien er god, hvis man ser bort fra de historiske kiks.

Læs mere om de forskellige TV2 julekalendere

Her finder du en liste over de TV2 julekalendere, som vi har beskrevet.
Tryk på den julekalender, som du vil læse mere om.

Jesus og Josefine

Jul i Valhal

Krummernes Jul

Ludvig og Julemanden

The Julekalender