5 tips til at få råd til det hele i julen

5 tips til at få råd til det hele i julen

Har du svært ved at få økonomien til at hænge sammen hen over julen, har vi her en håndfuld sparetips til dig, så du kan få dine penge til at række længere i december måned. Lån hurtigt penge nu hvis du står og mangler flere penge på kontoen i dette øjeblik.https://www.laanekassen.dk/laan-penge/

1 – Gode gaver behøver ikke at være dyre

Først kan det være en god idé at skære lidt ned i gavebudgettet. Det er blevet en tradition for mange at give dyre gaver, men dyre gaver er ikke ensbetydende med gode gaver.

Derfor kan det være en god idé at bruge dine kreative evner til at finde på nogle sjove, anderledes og gode gaver, i stedet for bare at fokusere på, at de jo nu også skal koste 400 kroner, ellers får alle ikke for det samme beløb.

2 – Gør julefrokosten til et sammenskudsgilde

Plejer du at stå for at holde julefrokost, er det også ofte en større udgift at arrangere sådan en. Kommer der mange mennesker, bliver der også spist meget. Og sild, rejer og mørbradbøffer er ikke billige at købe ind.

Derfor kan du i år overveje at lave det til et sammenskudsgilde, hvor en står for at tage snaps med, en anden for leverpostejen, en tredje for frikadeller og så videre. Det kan også være en god måde at gøre julefrokosten billig for dig.

3 – Hold nytår ude

December varer jo helt ind til nytår, som også kan koste mange penge og tage penge ud af julebudgettet.

Derfor kan du overveje at holde nytår ude i byen hos nogle venner eller familie. Så slipper du for at skulle købe dyr mad, vin og hvad der ellers kan være af udgifter til nytårsaften.

Det kan virke som en lidt nærig måde at gå til det, men du kan også vælge bare at blive derhjemme og spare på den helt dyre middag og på fyrværkeriet og lade alle de andre om at sprænge ting i luften.

4 – Juleslik er dyrt

Det virker måske som en lille detalje i det store hele, men juleslik er virkelig dyrt. Priserne er høje, og hvis der skal fyldes op i juleslikskålen hver weekend, eller endnu oftere, kan det også ende med at trække adskillige hundrede kroner ud af budgettet i løbet af december.

Så selvom det smager godt, kan det være en god idé at bruge dine penge på “almindeligt” slik i stedet for. Prisen stiger hurtigt til det dobbelete, lige så snart der kommer julehjerter uden på indpakningen. Og så gode er de julemænd af skum altså heller ikke (nu håber vi ikke, at vi fornærmer nogen).

5 – Lav selv julepynt i stedet for at købe nyt

Det sidste råd er at lade være med at købe mere julepynt. Chancerne for, at du har rigeligt med julepynt i forvejen, er temmelig høje, og hvis du savner noget mere julepynt, kan du altid gå i gang med at lave det selv, eller sætte børn eller børnebørn i gang med det.

Meget af det moderne julepynt kan hurtigt koste flere hundrede kroner for et par få genstande, og det har ingen reel funktion, som du ikke kan leve uden i december måned. Og den ene porcelæn-engel fra eller til, håber vi ikke er altafgørende for din jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.