Idéer til sjov med glansbilleder ved juletid

Idéer til sjov med glansbilleder ved juletid

Glansbilleder blev første gang fremstillet i 1860’ernes Tyskland, og det tog ikke lang tid, før de også blev brugt ved juletid, ligesom de også bruges i andre sæsoner gennem året. For mange har de mange flotte motiver godt nok været med til at eksemplificere julen, men hvad er det lige præcis, at man kan bruge dem til ved den altid så hyggelige juletid?

Dekoration

Glansbilleder kan selvfølgelig bruges som juledekoration. Hvad end det er som borddekoration, dekoration af gaver eller til juledekoration rundt omkring i hjemmet eller på juletræet, så er mulighederne nærmest uendelige. Julekort er nok hvor mange har set de flotte motiver, som glansbillederne kan tilbyde, så disse kan selvfølgelig også dekoreres med glansbilleder, hvilket også kan gøre denne aktivitet en smule sjovere med éns nærmeste. Her har man også mulighed for at eksperimentere lidt med de forskellige motiver, hvilket altid kan være med til at skabe lidt julehygge. Kortfremstilling er generelt også en af de aktiviteter, hvor glansbilleder er blevet yderst populære i de seneste år, så dette behøver selvfølgelig ikke kun at have noget at gøre med julen, men kan også bruges ved forskellige invitationer – f.eks. bryllupsinvitationer.

Julekalenderen

Dette er helt klart nøglen til noget rigtig julehygge, nemlig at man laver sin helt egen julekalender. Det bliver måske lidt kompliceret at lave en, hvor der gemmer sig slik eller chokolade i 24 låger, men det burde nok være muligt at lave en uden. Man kan få glansbilleder med forskellige motiver, såsom engle, nisser og julemænd, mens et motiv, der viser en barnedåb, kan bruges til Jesus’ fødsel. Her kan man lade sig inspirere af forskellige julefortællinger til at skabe sin helt egen fortælling, som man stolt kan vise frem under festlighederne med familie og venner gennem december.

Som samleobjekt

Glansbilleder er også populære som samleobjekt. Dette behøver ikke nødvendigvis at relatere sig til julen, men eftersom der findes mange glansbilleder, som relateres til julen, så kan dette også indgå her. Man kan lave sit helt eget julealbum, hvor man samler alle sine glansbilleder eller andre samleobjekter – f.eks. julemærker. Selve aktiviteten med at lede efter nye motiver hvert år kan også blive en tradition sammen med éns nærmeste ved juletid, og dermed være med at gøre december en rigtig hyggelig måned.

Idéer til sjov med glansbilleder ved juletid

Idéer til sjov med glansbilleder ved juletid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.